О мени

001Радим као професор физике у Зрењанинској гимназији од 2004. године. Претходно сам у периоду од 1993. до 2004. радио у више основних школа Зрењанина и околних места. Искуство рада са децом свих узраста од 5 до 19 година обогатило је мој живот и испунило празна места у мојој личности, које је моја радозналост тежила да попуни.

Настава физике дуги низ година трпи критике, како са методичко дидактичке стране, тако и са стране њене васпитне улоге у школи. Због застарелих метода које се примењују у настави, физика је постала тежак, неразумљив и досадан предмет за већину ученика у основним и средњим школама. С друге стране је занемарена васпитна улога у смислу оживљавања иницијативе, прецизности, педантности у раду и размишљању ученика, при решавањау конкретних проблема до којих нас наводи настава физике.

Један од начина да се брзо и квалитетно премости јаз који постоји између ученика и процеса извођења наставе физике јесте и коришћење модерних технологија које су блиске и доступне ученицима и које омогућују да ученици пролазе кроз градиво и решавају проблеме на начин који им највише одговара.

Ово је мој скромни покушај да неке од лекција из физике за гимназије приближим ученицима и олакшам им њихово савладавање.

Никола Танкосић, професор физике у Зрењанинској гимназији.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s